با توجه به شرایط این روزها، خیلی ها ترجیح می دهند نان را هم در خانه درست کنند. یکی از مزیتهای آون توستر نسبت به تنور نانوایی این است که نان هم از زیر و هم از بالا تحت تاثیر حرارت قرار می گیرد و خوب می پزد و قسمتهای خمیر در آن باقی نمی ماند.
چطور با آون توستر نان بربری بپزیم؟
نان بربری یکی از انواع نانهای محبوب میان ایرانیان است که میتوان آن را به کمک آون توستر تهیه کرد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان بربری با آون توستر در ادامه با دلگرم همراه باشید.
مواد لازم :
آرد نانوایی ۳۵۰ گرم (۲٫۵ پیمانه)
بهبود دهنده ( اختیاری ) نصف قاشق چایخوری
آب ولرم ۱ پیمانه
شکر ۱ قاشق چایخوری
خمیر مایه ۱ قاشق سوپخوری
کره ۲۰ گرم
روغن مایع ۳۰ گرم
نمک ۱ قاشق چایخوری
کنجد ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه نان در اون توستر ساده و خوشمزه
مراحل پخت :
مرحله اول: ابتدا خمیرمایه را به همراه آب ولرم و شکر داخل یک ظرف مناسب میریزیم و خوب مخلوط میکنیم تا یکدست شوند، سپس درب ظرف را میبندیم و اجازه میدهیم به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه خمیرمایه عمل بیاید و روی آن حباب بزند.
مرحله دوم: یک ظرف گود و جادار انتخاب میکنیم و نصف آرد را به همراه بهبوددهنده، روغن مایع، خمیرمایه عملآمده و نمک داخلش میریزیم و خوب مخلوط میکنیم تا یکدست شوند، در ادامه باقیمانده آرد را کمکم اضافه میکنیم تا زمانی که خمیر جمع شود.
مرحله سوم: پسازاینکه خمیر جمع شد کره را که قبلاً از یخچال خارج کردهایم تا نرم شود را به خمیر اضافه میکنیم و کمی ورز میدهیم تا کره جذب خمیر شود. در پایان خمیر ما باید کمی چسبندگی داشته باشد و نباید کاملاً آردی و خشک باشد.
مرحله چهارم: یک ظرف گود که دارای حجم دو برابر خمیر باشد را باکمی روغن چرب میکنیم و خمیر را داخلش قرار میدهیم. روی ظرف را سلفون میکشیم و یک دستمال تمیز هم رویش قرار میدهیم، سپس در یک جای گرم قرار میدهیم تا خمیر ور بیاید.
مرحله پنجم: پس از گذشت یک ساعت و سی دقیقه خمیر را روی یک سطح صاف کمی ورز میدهیم تا هوای موجود در خمیر خارج شود، سپس خمیر را به دو قسمت تقسیم میکنیم و به شکل بیضی آن را با وردنه یا دست صاف میکنیم.
مرحله ششم: حالا با دست روی نان را خط میاندازیم و داخل سینی آون توستر میگذاریم و رویشان را با یک نایلون تمیز میپوشانیم تا خشک نشوند. حالا اجازه میدهیم خمیرها سی دقیقه دیگر در حالت بازشده داخل سینی آون توستر استراحت کنند.
مرحله هفتم: پس از گذشت سی دقیقه مجدداً با دست روی خمیرها خط میاندازیم و با دست رومال را روی خمیرها میمالیم و در صورت تمایل کمی کنجد هم روی خمیرها میپاشیم. آون توستر را از ۲۰ دقیقه قبل با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا کاملاً گرم شود.
مرحله هشتم: برای ایجاد رطوبت در آون توستر یک کاسه فلزی را آب جوش پر میکنیم و داخل آون توستر قرار میدهیم. نانها را به مدت ۲۵ دقیقه درون فر قرار میدهیم تا بهطور کامل بپزند. اگر روی نانها رنگ نگرفته بود چند دقیقه گریل را روشن میکنیم تا روش نانها نیز طلایی شود.

روش پخت نان ترتیلا خانگی
مرحله نهم: پس از اینکه پخت نان بربری به پایان رسید سینی را از آون توستر خارج میکنیم و چند دقیقه صبر میکنیم تا نانها کمی خنک شود، سپس نانها را با قیچی برش میزنیم و به قطعات کوچکتر تبدیل میکنیم. برای اینکه نانها خشک نشوند آنها را داخل نایلون قرار میدهیم.